Hlavní obsah

Ministryně Benešová přislíbila navýšení platů vězeňské službě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministryně v demisi Marie Benešová po jednání se zástupci odborů přislíbila najít způsob, jak přesunout finance v rozpočtu kvůli navýšení platů pro vězeňskou službu. Ministerstvo spravedlnosti totiž udělalo při tvorbě rozpočtu chybu. Platy dozorců se měly zvýšit o procento, vláda jim přitom slíbila dvě procenta stejně jako třeba policistům.

Foto: Petr Horník, Právo

Marie Benešová, advokátka a ministryně spravedlnosti ve vládě Jiřího Rusnoka.

Článek

Rozpočet už ale kabinet odsouhlasil a jen čeká na schválení novou Sněmovnou. Uvedla to v úterý Česká televize (ČT).

"Paní ministryně Benešová garantovala, že chyba byla odhalena, že podnikla příslušná personální opatření tak, aby se do budoucna nic takového neopakovalo," řekl ČT šéf odborů vězeňské služby Milan Štěpánek. Náměstek ministryně Daniel Volák dodal, že pochybení ministerských ekonomů ministerstvo napraví a ve čtvrtek rozhodne.

Stejně jako policisté si mají i dozorci polepšit v průměru o 800 korun měsíčně hrubého. Na mzdové prostředky mělo jít o 70 miliónů korun navíc.

Podle odborů je na tom z bezpečnostních složek platově nejhůře právě vězeňská služba. Může za to personální podstav a fakt, že od roku 2009 klesla průměrná mzda dozorců téměř o 3000 korun, a to z 29 000 korun na zhruba 26 000 korun, uvedla ČT.

Reklama

Výběr článků

Načítám