Hlavní obsah

Ministrovi došla trpělivost, kvůli odmítání záchranek si zve ředitele nemocnic

Novinky, Václav Lang
Praha

Ministra zdravotnictví Svatopluka Němečka (ČSSD) vytočily poslední případy zdlouhavého přetahování mezi záchrankou a nemocnicemi, které odmítaly přijmout pacienty v akutním stavu. Ještě na čtvrteční poledne si pozval šéfy pražských nemocnic a nevyloučil, že budou padat hlavy.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček.

Článek

„Situace, která se týká pražského zdravotnictví, mě přestává bavit,“ prohlásil na tiskové konferenci viditelně rozčarovaný Němeček.

Vytočila jej přetrvávající situace, kdy sanitky s těžkými případy často celé hodiny objíždějí nemocnice jednu po druhé a ty odmítají pacienta převzít.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Němeček: Můj postoj bude velmi razantní

Zároveň ho naštvalo, že si prý na posledním jednání s ředitelem pražské záchranné služby Zdeňkem Schwarzem slíbili, že pokud by znovu k podobnému případu došlo, má o tom Schwarz ministerstvo zpravit. „To se nestalo,“ zkritizoval Němeček a postěžoval si, že se o posledním případu, kdy takto sanitka dvě hodiny vozila po Praze 30letého muže se selhávajícím srdcem, dozvěděl z médií.

„Komunikace by měla fungovat napřímo a my bychom se to neměli dozvídat z médií,“ prohlásil Němeček.

Ještě na čtvrteční poledne si proto pozval šéfy pražských nemocnic zřizovaných ministerstvem, aby s nimi nastalou situaci řešil. Napřed bude chtít celou kauzu vyšetřit, a pokud zjistí jakékoli pochybení, bude z toho chtít vyvodit konkrétní personální odpovědnost. „Můj postoj k tomu bude velmi razantní,“ ujistil dopředu ministr.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám