Hlavní obsah

Ministři nechodí do Sněmovny už ani na pravidelné schůze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Lavice vyhrazené pro členy vlády zejí v dolní parlamentní komoře prázdnotou i v pátek ráno, kdy má Sněmovna hlasovat o třetích čteních. Schůze tak musela být na půl hodiny přerušena, než dorazila ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD). Podobný scénář se navíc konal i ve čtvrtek, kdy byly na programu interpelace.

Foto: Krumphanzl Michal, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

„Žádám předsedy klubů ANO a sociální demokracie, aby zabezpečili alespoň jednoho člena vlády,“ sdělil na plénu místopředseda Sněmovny Vojtěch Filip (KSČM).

Místopředseda poslanecké klubu ANO Roman Kubíček si následně vzal pauzu na 14 minut do příjezdu jednoho z ministrů. Do dolní komory se následně dostavila ministryně Maláčová.

Vláda se na interpelace vykašlala, do práce nedorazil jediný ministr

Domácí

Není to nicméně poprvé, co se vláda na jednání Sněmovny vykašlala. Ve čtvrtek nedorazil jediný ministr ani na interpelace.

Předsedající Vojtěch Pikal (Piráti) tak schůzi nejprve několikrát přerušil, aby dal šanci alespoň některému ze členů kabinetu dorazit, nakonec mu však nezbylo než interpelace takříkajíc odpískat, neboť všechny byly přerušeny do přítomnosti ministrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám