Hlavní obsah

Ministr Petříček má koronavirus

Dalším členem vlády, u něhož se potvrdila nákaza koronavirem, je ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD). Kvůli nákaze, kterou potvrdil antigenní i PCR test, zrušil ministr většinu pracovního programu. Závažnější příznaky krom únavy prý nepociťuje.

Foto: ČTK

Ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD)

Článek

„Včera (v neděli) jsem byl pozitivní při antigenním testování, dnes to potvrdil i PCR test. Dobře mi není, jsem unavený, zatím ale (musím zaklepat) nemám závažnější příznaky. Program jsem až na výjimky některých videokonferencí (např. jednání vlády) zrušil, v nejbližších dnech je absolvuji podle toho, jak mi bude. Dávejte na sebe pozor, opatrujte sebe i své blízké. Všem přeji hlavně pevné zdraví,” uvedl v oficiálním prohlášení Petříček.

Koronavirus už z členů vlády prodělali ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (za ANO) či Petříčkovi straničtí kolegové - vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček a ministr zemědělství Miroslav Toman.

Vedení ČSSD je kvůli Tomanovi v izolaci

Koronavirus

Petříček už dříve podstoupil karanténu, stejně jako ministryně práce Jana Maláčová (ČSSD). Izolace se nevyhnula ani politikům za hnutí ANO, v dobrovolné izolaci byl ministr dopravy a průmyslu Karel Havlíček. Kvůli pozitivnímu testu hlavní hygieničky Jarmily Rážové byl v karanténě také tehdejší ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Na konci srpna se koronavirus potvrdil v Poslanecké sněmovně. Pozitivně byla testována bývalá ministryně obrany a pro místní rozvoj Karla Šlechtová (za ANO) a více než deset poslanců bylo týden v karanténě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám