Hlavní obsah

Ministr Blatný k epidemiologické situaci

– Praha
Novinky, Klára Beranová

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) v pátek na pravidelné tiskové konferenci informuje, jak se v Česku vyvíjí epidemiologická situace. Oznámit by mohl také, kdy dojde k otevření lyžařských areálů. Brífink je naplánovaný na 15. hodinu, Novinky ho nabídnou živě.

Záznam: TK ministra zdravotnictví Jana BlatnéhoVideo: ČTK

 
Článek

Pokles nových případů se v Česku ve čtvrtek zastavil. Přibylo 4624 potvrzených případů nákazy koronavirem, což je skoro o 600 více než předchozí čtvrtek a o šedesát víc než ve středu. Stoupá i počet aktuálně nakažených, překročil 60 tisíc.

Roste číslo R a leckde i index rizika

Domácí

Zároveň od čtvrtka se také Česko v rámci protiepidemického systému přesunulo do třetí úrovně, což přineslo značné rozvolnění.

Nově se ovšem uzavřely lyžařské vleky. Hotely, které ve čtvrtek otevřely, tak řeší spíše storna objednávek. Premiér Andrej Babiš posléze uvedl, že vleky se otevřou na Štědrý den. V pátek řekl, že to bude ještě dříve. Přesný termín má stanovit Blatný.

Horské hotely místo přílivu hostů řeší storna. Mohou za to vládou zavřené vleky

Domácí

Ve čtvrtek otevřely restaurace a všechny obchody, k rozvolnění došlo i v oblasti služeb. Vše ale provázejí přísná epidemiologická opatření. Například v obchodech platí pravidlo jednoho člověka na 15 metrů čtverečních, v restauracích mohou zase sedět pouze čtyři lidé u stolu, kapacita stravovacích zařízení může být zaplněna pouze z 50 procent.

Reklama

Výběr článků

Načítám