Hlavní obsah

Metro ve středu znovu otevřelo pět stanic

• Aktualizováno
Novinky, mif

Dopravní podnik Prahy (DPP) ve středu ráno obnovil provoz na pěti stanicích, které byly uzavřeny kvůli povodním. Další otevírání stanic bude záviset na průtoku Vltavy v Praze.

Foto: Stanislav Zbyšek, ČTK

Kompletní obnova metra je podle ideálního scénáře plánována na pátek.

Článek

Na lince A jde o stanici Muzeum a na lince B o stanice Smíchovské nádraží, Kolbenova, Vysočanská a Českomoravská.

Ve stanici Muzeum A jezdí vlaky jen po jedné koleji. Druhá je zahrazena páskou. První souprava přijela do stanice zhruba deset minut před pátou hodinou ranní a po několika minutách odjela zpět ve směru náměstí Míru. Obnoveného provozu v této brzké hodině ale využilo jen několik málo cestujících.

„I když jde jen o pět stanic, jsou pro dopravu v Praze důležité, a to se týká zejména Smíchovského nádraží a Muzea. Další spouštění provozu bude záležet výhradně na množství vody ve Vltavě, pokud dojde k poklesu, tak jsme připraveni pokračovat v přípravě zprovoznění dalších stanic, všichni odpovědní zaměstnanci jsou v pohotovosti,“ uvedl Milan Křístek, generální ředitel DPP.

Kompletní obnova metra je podle ideálního scénáře plánována na pátek.

Foto: DPP

Omezený provoz linek metra a základní náhradní doprava

Ve středu ve 12:00 také DPP vrátí autobusovou dopravu na Strakonickou ulici. Toto opatření se týká linek 129, 241, 244 a 172, které se vrací na obvyklé trasy do Zbraslavi, Chuchle a Radotína.

Od středečního rána budou jezdit linky metra následovně:

Linka A: Depo Hostivař – Muzeum A

Linka B: Černý Most – Českomoravská a Zličín – Smíchovské nádraží

Linka C: Letňany – Kobylisy a Háje – Muzeum

„Obnova provozu autobusů, které jezdí po Strakonické ulici, pomůže zejména lidem na jihu Prahy, kam se autobusy dostávaly po dlouhých objízdných trasách,“ doplnil Milan Křístek, generální ředitel DPP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám