Hlavní obsah

Metnarova diplomka není plagiát, usoudila univerzita

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Podle analýzy Ostravské univerzity není diplomová práce, kterou na její pedagogické fakultě obhájil ministr obrany Lubomír Metnar (za ANO), plagiátem. O výsledku analýzy v pátek informoval mluvčí univerzity Adam Soustružník.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr obrany Lubomír Metnar

Článek

„Výsledkem posouzení textu je závěr, že se autor práce Lubomír Metnar nedopustil vědomého plagiátorství,” citovala ČTK Soustružníka.

Metnar se svou diplomovou prací nazvanou Kolektivní investování absolvoval v roce 2004. Minimálně z dnešního pohledu je problematická z hlediska práce se zdroji.

Česká televize před několika dny upozornila, že Metnar ve své práci sice zmiňuje použité zdroje, ale uvádí jen málo citačních odkazů. Některé strany jeho práce jsou jen mírně upraveny bez toho, aby bylo uvedeno, že jde o převzatý text.

Ministr se k práci a své budoucnosti ve vládě, kterou již kvůli podezření z plagiátorství opustili dva ministři – Taťána Malá (ANO) a Petr Krčál (ČSSD) –, vyjádří v pátek.

Reklama

Související články

Vláda má další problém: Metnarova diplomka

Ministr obrany Lubomír Metnar (za ANO) se může stát již třetím členem vlády, který kvůli sporným pasážím ve své vysokoškolské práci opustí kabinet Andreje...

Výběr článků

Načítám