Hlavní obsah

Mám rád demokracii. Sobotku řídí lobbisté, reagoval Babiš na premiéra

– Praha
Novinky, zpe

Vicepremiér Andrej Babiš (ANO) odmítá slova premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD), že nemá rád demokracii. Předsedu vlády osočil, že ho řídí lobbistická agentura. Babiš tak reagoval na Sobotkův páteční projev na sjezdu ČSSD v Brně.

Foto: David Taneček, ČTK

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš

Článek

Babiš Novinkám napsal, že nechápe, proč s ním Sobotka sedí tři roky ve vládě, když říká takové věci.

„Není to pravda. Já mám rád demokracii. Ale ne takovou, kde premiéra řídí lobbistická agentura Bison and Rose, vlivný právník Pokorný, a on jde na ruku jejich zájmům,“ uvedl Babiš.

„Ne takovou demokracii, kde ministr vnitra bez dohody se svými koaličními partnery zničí jediný policejní útvar, který v naší zemi účinně zasahoval proti korupci,“ narážel Babiš na loňskou reorganizaci policie, která ANO a ČSSD rozhádala.

Babiš dodal, že chce funkční demokracii bez pokrytectví, politikaření a korupce, kterou podle něj mají všechny tradiční strany za roky u vlády skvěle „zmáknutou“.

Ministr financí tak reagoval na výrok premiéra, který prohlásil na pátečním sjezdu soc. dem., že Babiš není sociálně citlivý miliardář a nemá rád demokracii.

Babiš není sociálně citlivý miliardář. Nemá rád demokracii, prohlásil Sobotka Video: Václav Toman, Novinky

Babiš se Sobotkou se v posledních dnech ostře napadají skrze média. Hádali se třeba i kvůli premiérově absenci na summitu EU. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám