Hlavní obsah

Listopad má být teplý a suchý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadprůměrných teplot a sucha se Česko nezbaví ani v listopadu, předpovídá Český hydrometeorologický ústav v dlouhodobé předpovědi.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V neděli ještě ČR zažije zataženo a mlhavo s teplotami 15 až 19 °C, na západě Čech se nízká oblačnost udrží po celý den, jinde ale jen ojediněle. Už v pondělí nás ale čeká polojasno a opět příjemné denní teploty 14 až 18 °C, při nízké oblačnosti kolem 12 °C. Velmi podobně vypadá i úterý.

Ve středu má být polojasno až skoro jasno s nejvyššími denními teplotami 13 až 17 °C a ve čtvrtek se zatáhne a mírně ochladí na asi 11 až 15 °C. O víkendu se očekává oblačno až zataženo, místy déšť nebo mrholení a denní teploty 7 až 12 °C.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Teplotně nadprůměrné počasí tak má pokračovat asi do 18. listopadu. V dalších týdnech už se teploty dostanou blízko běžným hodnotám pro tuto roční dobu, v noci by tedy měly klesnout k nule.

Následující čtyři týdny by měly být jako celek teplotně nadprůměrné a pokud jde o srážky, tak opět s větší pravděpodobností podprůměrné. Vydatnější déšť nelze očekávat, srážky by měly být většinou tvořené jen z podzimního mrholení nebo se vyskytnou při přechodu slabých front.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám