Hlavní obsah

Lídr Prahy sobě Čižinský stále odmítá koalici s ANO a ODS

– Praha
Právo, trj

Lídr Prahy sobě Jan Čižinský trvá na svém názoru, že v Praze může nastat po volbách změna, jen pokud se ustaví koalice bez ANO a ODS. Řekl to novinářům ve volebním štábu své občanské kandidátky, sotva se objevily první výsledky z Prahy.

Foto: Petr Janiš, Právo

Jan Čižinský

Článek

„Úspěch bude, jestliže volební výsledek dovolí sestavit koalici bez ANO a ODS,“ uvedl Čižinský. Pro Prahu sobě jsou přirozenými spojenci Piráti a Spojené síly pro Prahu v čele s Jiřím Pospíšilem. Čižinský řekl, že koalice nemůže být ani s ČSSD, protože tak by skutečná změna nebyla možná.

Horáček: Měli to těžší než já, ale nikomu nic nedluží

Praha sobě očekává volební výsledky v holešovickém Vnitroblocku v industriálním prostoru po bývalých dílnách u Dělnické ulice. Mezi přítomnými podporovateli se objevil bývalý prezidentský kandidát Michal Horáček. Ocenil, že Praha sobě nasbírala pro kandidaturu podpisy téměř sta tisíc Pražanů a není stranou. „Měli to ještě těžší než já, museli jenom v Praze získat 91 tisíc podpisů,“ narážel Horáček na limit 50 tisíc podpisů z celé republiky pro prezidentskou kandidaturu.

Čižinský uvedl, že do kampaně Praha sobě investovala jednotky miliónů korun a dělala ji díky dobrovolníkům. Pro Horáčka je podstatné, že tedy nikomu nic nedluží. „Kdokoli by jim dal peníze, museli by je vrátit, a to s úroky. Nebudou to muset dělat, je to podstatná věc,“ doplnil Horáček a ocenil, že za Prahu sobě kandidovali odborníci na urbanismus.

Horáček se zároveň podivil senátním kandidaturám svých někdejších souputníků z prezidentské volby - Pavla Fischera, Jiřího Drahoše a Marka Hilšera. Připomněl, že Drahoš mluvil o tom, jak je mu drahý Jablůnkov, Hilšer o Chomutovu, ale kandidovali v Praze. O senátní kandidatuře Horáček neuvažoval, jinou kandidaturu v budoucnu nevyloučil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám