Hlavní obsah

Lidovci navrhují stáhnout zákon, který znesvářil Babiše a Šincla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Lidovci chtějí uklidnit znesvářenou koalici: navrhují stáhnout zákon o pojišťovnictví, kvůli kterému se do sebe minulý týden ostře pustili vicepremiér Andrej Babiš (ANO) a poslanec Ladislav Šincl (ČSSD).

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

Článek

Podle předsedy KDU-ČSL Pavla Bělobrádka ohrožuje roztržka mezi Babišem a Šinclem fungování koalice. „Navrhuji, abychom zákon stáhli z jednání Sněmovny s tím, že by měl vládu opustit tak, aby byl komfortní pro všechny koaliční strany,“ řekl.

Lidovci chtějí prosadit kompromisní řešení také proto, aby se vyhnuli situaci, že vládní návrh neprojde Sněmovnou. „V okamžiku, kdy by tento zákon neprošel, přestože byl schválen vládou, by došlo k závažnému porušení koaliční smlouvy a tomu je podle nás třeba předejít," míní Bělobrádek.

Šincl přišel minulý týden ve Sněmovně s pozměňovacím návrhem k zákonu o pojišťovnictví, následně se poslanec s Babišem setkal, přičemž ho měl ministr údajně zastrašovat. To Babiš po celou dobu odmítá a trvá na tom, že si pouze z médií zjistil informace.

Sporem se zabývala i koalice, která aktérům doporučila sejít se a vyjasnit si názory. To Šincl odmítl, a Babiš proto považoval celou záležitost za uzavřenou. V sobotním rozhovoru pro deník Právo se však ministr do poslance znovu opřel a zpochybnil jeho motivaci týkající se předloženého pozměňovacího návrhu. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám