Hlavní obsah

LIDEM mají dalšího kandidáta na ministra dopravy, je to nestraník

Právo, rsk
Praha
Aktualizováno

V úterý v poledne se sejdou špičky vládní koalice, aby se pokusily vyřešit situaci kolem ministerstva dopravy. Přestože se spekuluje, že by mohlo dojít k výměně některých resortů - například ODS by dostala dopravu a LIDEM obranu - podle první místopředsedkyně LIDEM Dagmar Navrátilové není k rošádám důvod.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Premiér Petr Nečas (ODS) naslouchá Karolíně Peake. Vedle ministr zahraničí Karel Schwarzenberg (TOP 09).

Článek

LIDEM prý navíc mají náhradníka za náměstka Karolíny Peake Roberta Vacka, který se nakonec rozhodl, že se o post ministra dopravy ucházet nebude. [celá zpráva]

Místopředseda Lidem Jiří Rusnok řekl Právu, že jméno potenciálního kandidáta, o kterém se v úterý ráno bude bavit předsednictvo strany, je jméno nestraníka. "Je to člověk, který se v oboru dopravy pohybuje dlouhodobě a problematiku zná," řekl Rusnok. Jméno ale neřekl.

Navrátilová řekla Právu, že se o výměně resortů dozvídá z médií. „Na toto téma jsme nejednali. Nevím, jestli informaci vypustil premiér. Na počátku koaliční spolupráce byly rozděleny resorty stranám a ty by v nich měly pokračovat. Nevidím důvod, proč by se ministerstva měla střídat,“ prohlásila.

Navrátilová dodala, že LIDEM už mají potenciálního náhradníka na místo ministra dopravy Pavla Dobeše. „Vím minimálně o jednom člověku, který by post mohl zastávat,“ prohlásila. Uvést jméno však Navrátilová odmítla.

Na dotaz, zda si myslí, že by příští ministr měl být také poslanec, odpověděla: „Není k tomu důvod. Dokonce si myslím, že by bylo lepší, kdyby nebyl.“ Podle Navrátilové se o novém ministrovi bude bavit vedení LIDEM v úterý před koaliční schůzkou.

Pro Českou televizi později Navrátilová upřesnila, že dotyčný nominant není členem strany LIDEM. Jedná se prý o člověka s manažerskou zkušeností, ovšem nikoli o pracovníka ministerstva dopravy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám