Hlavní obsah

Dobeš ve vládě skončí 3. prosince, Peake už navrhla jeho nástupce

Právo, rsk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Robert Vacek, náměstek vicepremiérky Karolíny Peake, ve středu potvrdil, že dostal od LIDEM nabídku stát se novým šéfem resortu dopravy po Pavlu Dobešovi. Peake po jednání vlády potvrdila, že již premiérovi jmenování Vacka navrhla. Dobeš již podal premiérovi demisi k datu 3. prosince. Petr Nečas ji vzal na vědomí.

Foto: Igor Zehl, ČTK

Karolína Peake

Článek

„Včera (v úterý) jsem byl pozván v průběhu jednání předsednictva LIDEM na toto jednání, kde mi byl prostřednictvím Karolíny Peake nabídnut post ministra dopravy za LIDEM,“ sdělil Právu Vacek.

Peake po jednání vlády nominaci potvrdila s tím, že již jmenování navrhla premiérovi.

Foto: Úřad vlády ČR

Robert Vacek

O Vackovi se dlouho hovořilo jako o možném nástupci Dobeše. Dříve pracoval jako vedoucí sekce bezpečnostního řízení Národního bezpečnostního úřadu a nyní za LIDEM sedí v dozorčí radě ČEZ. V letech 2010 až 2011 pracoval jako bezpečnostní ředitel na ministerstvu dopravy, které tehdy vedl neformální lídr Věcí veřejných Vít Bárta.

Dobeš v úterý uvedl, že příchod nového ministra problém s Centrálním registrem vozidel (CRV) nevyřeší. Právě špatná funkčnost registru je jedním z důvodů, proč by měl podle vedení LIDEM co nejdříve skončit. Ministr chce odejít až v prosinci. Vadí mu i to, že nebyl na jednání předsednictva pozván. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám