Hlavní obsah

Lidé už mohou posílat peníze pro oběti bohumínského neštěstí

Právo, Denisa Doležalová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moravskoslezský kraj v úterý v poledne zveřejnil číslo účtu veřejné sbírky určené ke zmírnění následků sobotní tragédie v Bohumíně, kde při žhářském útoku zahynulo 11 lidí včetně tří dětí.

Foto: Denisa Doležalová, Právo

Pieta před domem, v němž došlo k požáru

Článek

„Moravskoslezský kraj již získal od ministerstva vnitra potřebné osvědčení, aby mohla být sbírka spuštěna. Ti, kteří chtějí lidem přispět, mohou peníze posílat do 15. září na účet UniCredit Bank, který je 868686/2700,“ sdělila krajská mluvčí Nikola Birklenová. Dodala, že na webu kraje bude denně zveřejňován stav účtu i jednotlivé dary.

Foto: Moravskoslezský kraj

 

„Zasláním prostředků na sbírkový účet dárci vyjadřují souhlas se zveřejněním jejich jména a zaslané finanční částky,“ upozornila Birklenová. Dodala, že potvrzení pro účely snížení daňového základu bude vystaveno na základě žádosti zaslané na adresu ivana.vymetalova@msk.cz nebo miroslava.novakova@msk.cz.

Obviněný žhář z Bohumína jde do vazby, k soudu přišel v neprůstřelné vestě

Krimi

Samotný Moravskoslezský kraj do sbírky vloží 100 tisíc korun za každého člověka, který sobotní požár nepřežil, a 50 tisíc korun za každého zraněného. Výše příspěvku je určena stejným způsobem, jako loni v prosinci při sbírce po tragické střelbě v ostravské fakultní nemocnici. Finanční pomoc ještě budou 3. září schvalovat krajští zastupitelé.

„Moc děkuji všem, kteří se rozhodnou do sbírky přispět. Lidská sounáležitost a upřímný zájem je jedním ze způsobů, jak se dá čelit zlobě a nenávisti,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák (ANO).

Někteří obyvatelé se už do domu v Bohumíně nechtějí vrátit

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám