Hlavní obsah

Letní dusno vystřídají znovu mocné bouřky, opět i s kroupami a vichrem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Severní a západní Čechy postihnou ve středu odpoledne, večer a v noci na čtvrtek další silné bouřky. Meteorologové rozšířili výstrahu před velmi vysokými teplotami o varování před bouřkami, které se přesunou i na Moravu a Slezsko.

Bouřka v úterý v PrazeVideo: Novinky

 
Článek

Ve čtvrtek bude přes české území postupovat ze západu na východ zvlněná studená fronta. Mimoto vrcholí příliv tropického vzduchu z jihu. Ten zasáhne ve středu severozápad Čech, ostatní území ve čtvrtek, jihovýchod ještě v pátek. Maximální denní teploty vystoupí na většině území na 29 až 33 stupňů Celsia, na východě ve středu na 36 stupňů a ve čtvrtek na Moravě a ve Slezsku až na 39 stupňů Celsia, informoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Ve středu večer se na západě a severozápadě Čech místy objeví velmi silné bouřky. Budou doprovázeny větrem o rychlosti až 25 m/s, přívalovým deštěm a kroupami.

Bouřkové pásmo se bude zvolna posunovat směrem na východ území, ve čtvrtek přes den a později i v noci na pátek se bouřky vyskytnou na Moravě a ve Slezsku.

Výstraha před velmi silnými bouřkami platí od středečních 17.00 do čtvrtečních 8.00 pro kraje Karlovarský, Plzeňský a Ústecký. Pro kraje Jihomoravský, Zlínský, Olomoucký a Moravskoslezský platí výstraha pro velmi vysoké teploty od středečního poledne do čtvrtečních 20.00.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám