Hlavní obsah

Lékaři z Plzně odmítli navýšení platů až o 12 000 a trvají na výpovědích

Právo, Ivan Blažek
Plzeň
Aktualizováno

Lékaři z plzeňské fakultní nemocnice nepřistoupili na nabídku ředitelky Jaroslavy Kunové - ta jim v pondělí přislíbila navýšení platů až o dvanáct tisíc korun měsíčně, když stáhnou své výpovědi. Vyplynulo to z úterního jednání zástupců tamního lékařského odborového klubu (LOK) i lékařů nemocnice, kteří nejsou v odborech. Lékaři trvají na výpovědích.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Děkujeme paní ředitelce za její vstřícnou nabídku, nicméně na ní nepřistupujeme a žádáme řešení na celostátní úrovni,“ řekl Právu po úterním jednání Jiří Náhlovský, regionální koordinátor LOK a zároveň jeden z lékařů, který je ve výpovědi.

Na jednání měli lékaři k obsahu ředitelské nabídky jen drobné výhrady. „Dá se ale říci, že je velmi akceptovatelná, ale není to celostátní řešení,“ upozornil Náhlovský. Lékaři z plzeňské fakultní nemocnice se chtějí znovu sejít v pondělí 14. února. „Definitivní rozhodnutí tam ale asi nepadne,“ uvedl Náhlovský.

Kunová: Nevím, co chtějí

Šéfka nemocnice je z odmítnutí rozladěná. "Já už vlastně nevím, co chtějí. Nerozumím tomu. Na posledním jednání LOK požadoval částky, které jsem jim teď navrhla," řekla ČTK Kunová.

Pro zařízení bude největším problémem zajištění chodu oborů gynekologie a neonatologie, které odchody lékařů zasáhnout nejcitelněji. Plzeňská neonatologie je jediná na západě Čech.

Kunová peníze lékařům nabídla v pondělí v dopise. Navýšení připravovala dlouhodobě a chtěla na něj využít rezervy nemocnice. [celá zpráva]

Nečas: S lékařskou péčí by mohla pomoci armádaVideo: ČTK

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám