Hlavní obsah

Labská stezka otevře nové úseky

Právo, Karel Otcovský

Labská stezka, oblíbená evropská dálková trasa, se v Ústeckém kraji letos rozroste o poslední dva úseky na Litoměřicku. Kompletně dokončeny by měly být na podzim, některými částmi ale cyklisté možná projedou už v létě.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Labská stezka v Ústí nad Labem. Ilustrační foto

Článek

Realizátorem a investorem cyklostezky je kraj. Letos se pracuje v trase Třeboutice – Křešice – Nučnice a Račice – Hněvice. „Vysoutěžená cena 45,2 milionu a 28,4 milionu se může zvýšit o vícepráce v souvislosti s nestabilním terénem,“ uvedla mluvčí hejtmanství Magdaléna Fraňková.

Labská stezka je podle náměstka pro regionální rozvoj a cestovní ruch Zdeňka Matouše (ČSSD) jedním z nejlepších turistických produktů v Ústeckém kraji, o čemž svědčí i řada místních i zahraničních ocenění. „V současné době může být ideálním lákadlem pro návštěvníky z celé republiky,“ řekl Matouš.

S dokončením rozestavěných částí bude hotov úsek stezky procházející krajem v celkové délce 96 km. Ústecký kraj do výstavby investoval více než 400 milionů korun, jednotlivé úseky byly spolufinancovány dotací z evropských a státních fondů.

Česko-rakouská stezka po hradech a zámcích se dočká rozšíření

Cestování

„Ekonomický přínos cyklostezky pro region byl na základě loňského šetření spočítán na zhruba 60 milionů korun za sezonu, přičemž má stále potenciál růstu. V současné době se právě cykloturistika může stát motorem místního cestovního ruchu,“ uvedl náměstek.

Reklama

Výběr článků

Načítám