Hlavní obsah

Kvůli opravám stropu nejede o víkendu úsek linky C

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Oprava stropní desky ve stanici Florenc zastaví o víkendu provoz pražského metra na lince C mezi Vltavskou a Hlavním nádražím. Metro v tomto úseku nepojede v sobotu ani v neděli. Lidé mohou využít náhradní tramvajovou dopravu.

Foto: Novinky

Ilustrační snímek

Článek

Dopravce uzavřel stanici kvůli opravě letos už několikrát a další výluky budou následovat. Celkem jich má v plánu 26. Během víkendových oprav postupně vyměňuje 131 nosníků stropní desky. Nosníky společně s monolitickou betonovou deskou pod křižovatkou ulic Křižíkova a Ke Štvanici tvoří současný strop nad vestibulem stanice metra.

Kvůli výluce pražský dopravní podnik obnovil zastávku Hlavní nádraží v Opletalově ulici. Právě odsud bude vyjíždět náhradní tramvajová linka XC. Tramvaj bude kyvadlově jezdit z Opletalovy ulice k Masarykovu nádraží, Bílé labuti, přes Těšnov a Vltavskou k Výstavišti a zpátky.

Lidé budou moci využít rovněž tramvajovou linku číslo 36, která pojede ze Zvonařky na Vinohradech přes Karlovo a Václavské náměstí, Těšnov, na Vltavskou a následně přes Výstaviště a Nádraží Holešovice dojede na Sídliště Ďáblice. U Hlávkova mostu vznikne dočasná zastávka Vltavská.

Změna trasy čeká, stejně jako při předchozích výlukách, historickou linku číslo 23. Ve směru od Královky pojede ze zastávky Bruselská, nepojede na Zvonařku, ale směr Nuselské schody a dále do obratiště v zastávce Náměstí Bratří Synků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám