Hlavní obsah

Kvůli fotografii poradců u Zemana dal šéf Svazu měst a obcí k dispozici funkci

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Starosta Kyjova a předseda Svazu měst a obcí ČR František Lukl dá kvůli fotografii z jednání u prezidenta k dispozici svoji funkci v čele svazu. Na fotografii je kromě účastníků v rouškách zachycené také občerstvení, které prezident Zeman hostům servíroval. Policejní prezident Jan Švejdar považuje fotku za nešťastnou.

Foto: Milan Vojtek, Právo

František Lukl, starosta Kyjova

Článek

„Chápu, že je v dnešní době pro většinu neakceptovatelné to, co je vidět z fotografie, a těžko se vysvětluje, že všichni zúčastnění mají negativní test a že se tam nepořádaly opulentní hody, ale projednávaly se zásadní věci ve vztahu k občanům, podnikatelské veřejnosti a správě obcí. Proto mě velmi mrzí výsledek,“ napsal Lukl na svém facebookovém profilu.

V sobotu se u prezidenta republiky Miloše Zemana v Lánech sešel jeho poradní tým. Fotografii z jednání, při kterém sedí prezidentovi poradci s rouškami u prostřených talířů, sklidila na sítích kritiku.

Na to, že se v době zákazu shromažďování a povinného nošení roušek na veřejnosti sešli účastníci jednání k talířům s občerstvením, prezident řekl, že si účastníci strkali sousta do úst zpod roušek. Aby je nemuseli úplně odkládat, odmítl prý prezident pozvat poradce ke standardnímu obědu.

Zeman podpořil opatření proti koronaviru a ocenil lidi v první linii

Domácí

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám