Hlavní obsah

Kupka míří na dopravu, Langšádlová na vědu a výzkum. Propálil to koaliční poslanec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šéfem resortu dopravy bude Martin Kupka (ODS) a ministryní bez portfeje pro vědu a výzkum Helena Langšádlová z TOP 09. Na Twitteru to uvedl poslanec STAN Jan Lacina.

Foto: Novinky.cz s Právo

Martin Kupka (ODS) a Helena Langšádlová (TOP 09).

Článek

„Na ustavující schůzi Sněmovny poprvé a naposledy nesedíme dle poslaneckých klubů, ale podle abecedy. Já shodou okolností sedím vedle dvou budoucích ministrů/ministryň. Konkrétně ministra dopravy a ministryně pro vědu a výzkum,“ napsal Lacina.

Zatímco s místopředsedou ODS Kupkou se již počítalo na ministerstvo dopravy poté, co jeho stranický kolega a druhý adept Jan Skopeček získal nominaci na místopředsedu Sněmovny, o obsazení Langšádlové na nově ustanovené ministerstvo pro vědu a výzkum se doposud nevědělo.

Langšádlová, podobně jako zbytek adeptů na ministry, reagovala s tím, že personální otázky nechce v tuto chvíli komentovat. „Je to věc ještě dalších jednání,“ řekla Novinkám.

Kupka na zveřejnění jmen ze strany Laciny reagoval rozpačitě. „Možná to myslel v nějaké nadsázce,“ komentoval to dobře naladěný občanský demokrat pro Novinky.

Šéfové SPOLU a PirSTAN podepsali koaliční smlouvu

Domácí

Koalicím Spolu (ODS, KDU-ČSL a TOP 09) a Pirátům se Starosty a nezávislými (STAN) se podařilo domluvit se na koaliční smlouvě, programovém prohlášení společného kabinetu i na rozdělení ministerstev necelý měsíc po sněmovních volbách.

Koalice Spolu v kabinetu obsadí 11 křesel – post premiéra a ministrů financí, obrany, práce, dopravy, zdravotnictví, spravedlnosti, zemědělství, životního prostředí, kultury a ministra pro vědu, výzkum a inovace.

Pirátům a STAN připadne sedm ministerských postů, a to vnitro, zahraničí, průmysl, školství, místní rozvoj, ministr pro legislativu a ministr pro evropské záležitosti.

Velké překvapení: Jurečka bude ministrem práce a sociálních věcí

Domácí

Dohody o vládní spolupráci lídři pěti dosud opozičních stran oficiálně podepsali v pondělí 8. listopadu.

Reklama

Výběr článků

Načítám