Hlavní obsah

Kruté mrazy končí. Příští víkend až 9 nad nulou

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdá se, že období silných mrazů definitivně končí. Podle dlouhodobého výhledu Českého hydrometeorologického ústavu čekají Česko koncem února a začátkem března mírně nadprůměrné teploty.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V noci na neděli bude zataženo, ojediněle může sněžit. Nejnižší teploty klesnou na +1 až -3 °C, výjimečně při malé oblačnosti až na -8 °C. V neděli bude panovat na většině území zataženo až oblačno, během odpoledne místy polojasno. Teploty se přes den budou pohybovat kolem 0 až 4 °C, při malé oblačnosti až 6 °C, na horách kolem 0 °C.

Podobné počasí čeká Česko i další týden. V pondělí spíše zataženo až oblačno, nejnižší noční teploty 0 až -4 °C, nejvyšší denní teploty 0 až +4 °C. V úterý se trochu vyjasní, denní teploty zůstanou podobné, kolem 3 až 7 °C, ve středu 4 až 8 °C a podobně i ve čtvrtek a v pátek. O víkendu teploty možná vystoupí až na 9 °C.

Srážek méně 

Podle měsíčního výhledu meteorologů na 13. února až 12. března 2017 bude tedy první týden teplotně průměrný a v dalších dvou týdnech se oteplí až na mírně nadprůměrné hodnoty. Závěr období pak má být spíše průměrný.

Pokud jde o srážky, první dva týdny budou podprůměrné s průměrným týdenním úhrnem kolem 2 mm, a další dva týdny by měly být průměrné s úhrnem 4 až 8 mm. Nemusí se přitom jednat o sníh, ale spíše o déšť nebo déšť se sněhem.

Dlouhodobý výhled nemůže předpovídat konkrétní teploty a množství srážek pro jednotlivé dny, vyjadřuje předpokládaný celkový charakter období. Nepostihuje krátkodobé výkyvy a je tvořen pro celou ČR, takže se nevěnuje ani regionálním odlišnostem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám