Hlavní obsah

Krnáčová zvažuje obnovu partnerství Prahy s Moskvou a Petrohradem

Právo, trj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pozastavené partnerství města Prahy s ruskou metropolí Moskvou a s Petrohradem by se mohlo obnovit. Nevyloučila to primátorka Adriana Krnáčová (ANO) v odpovědi na jednu z interpelací při čtvrtečním jednání pražských zastupitelů.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Pražská primátorka Adriana Krnáčová (ANO)

Článek

Radmila Zemanová z Institutu slovanských strategických studií řekla, že zářijové rozhodnutí radních v čele s Tomášem Hudečkem (tehdy TOP 09, dnes bezp.) poškodilo pražský „turistický ruch o 30 procent“. Hudeček a spol. se tak rozhodli kvůli vývoji na Ukrajině.

Zemanová před pražským zastupitelstvem prohlásila, že ruské zabrání ukrajinského Krymu sice bylo porušením mezinárodního práva, „ne však ozbrojenou anexí“.

Krnáčová odpověděla, že noví radní se věcí budou zabývat a přijmou usnesení, které bude „možná odlišného charakteru“ než pozastavení partnerství. „Otevřeme diskusi na toto téma, budeme informovat zastupitelstvo,“ uvedla Krnáčová.

Reklama

Výběr článků

Načítám