Hlavní obsah

Kritička Portová zůstává členkou zemanovců. Sama neví, jestli je na kandidátce

Praha

Místopředsedkyně Strany práv občanů - zemanovci (SPOZ) Dita Portová, která ostře kritizovala škrty na kandidátkách, zůstává členkou strany. Celorepublikové vedení zemanovců přes předchozí informace nakonec ve čtvrtek vůbec neřešilo, zda Portovou vyloučit. Novinářům řekla, že stále neví, jestli je stále na kandidátce strany.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Místopředsedkyně SPOZ Dita Portová.

Článek

„Paní Portová zůstává členkou zemanovců, ani jsem neměl informaci, že by tomu mělo být jinak. Šlo jen o spekulace,“ řekl Novinkám po jednání vedení zemanovců lídr zlínské kandidátky a hradní kancléř Vratislav Mynář. Vyloučil tak, že by se vedení SPOZ  návrhem na vyloučení Portové vůbec zabývalo.

Portová je ale po zásazích vedení SPOZ v kandidátních listinách v nejistotě. Hovořilo se o tom, že byla z místa lídryně odsunuta na čtvrtou pozici. Je ale možné, že Portová byla zcela z kandidátky vyškrtnuta. Ve čtvrtek po jednání vedení zemanovců Portová uvedla, že stále neví, zda na volební listině zůstala, nebo byla vyškrtnuta.

„Za jeden provaz”

V průběhu středy se přitom hovořilo o tom, že nad Portovou a také senátorem Vladimírem Drymlem visí hrozba vyloučení z řad SPOZ. „Táhneme za jeden provaz a nenecháme se ovlivnit mediální kampaní,“ prohlásil Mynář.

Na dotaz Novinek, zda zemanovci táhnou za jeden provaz i s Portovou, uvedl: „Když říkám za jeden provaz, tak za jeden provaz“.

Portová v uplynulých dnech ostře kritizovala škrty na kandidátkách SPOZ. Pustila se do vyřazení lobbisty Miroslava Šloufa a do zásahů na plzeňské kandidátce pro předčasné volby, kde byla odsunuta z místa jedničky. Portová je šéfkou plzeňské krajské organizace zemanovců.

Místopředsedkyně SPOZ kvůli zásahům do kandidátek napsala dokonce otevřený dopis prezidentovi a čestnému předsedovi SPOZ Miloši Zemanovi, který emotivně nazvala po vzoru písně Tomáše Kluse „Za co, pane Bože, za co?“.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám