Hlavní obsah

Kotrmelce zemanovců: Za týden mají v Plzni už třetího lídra

Právo, Jan Švábek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Za necelý týden už třetí lídr. Takových změn stihla doznat kandidátka Strany práv občanů – zemanovců (SPOZ) pro sněmovní volby v Plzeňském kraji. Právu informaci potvrdil místopředseda SPOZ Vladimír Kruliš s tím, že novým lídrem krajské kandidátky se v úterý stal Jan Kůrka. „Dnes změnu potvrdilo předsednictvo,“ řekl Právu Kruliš.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Vratislav Mynář

Článek

Kůrka, zlatý olympionik z letních her v Mexiku v roce 1968, v prezidentské volbě podporoval Miloše Zemana. Na pozici jedničky vystřídal dosavadního lídra, odboráře ze Škody Plzeň Jaroslava Seemanna.

„Mám vážné zdravotní problémy. Kampaň bych asi nezvládl, tak jsem odstoupil,“ vysvětlil Seemann. Toho předsednictvo SPOZ nasadilo v minulém týdnu na první místo kandidátky a na čtvrté místo sesadilo krajskou šéfku a místopředsedkyni strany Ditu Portovou. A to poté, co se zastala Miroslava Šloufa, kterého předsednictvo SPOZ sestřelilo z pozice pražského lídra.

Předsedkyně o ničem nevěděla

„Pana Seemanna vůbec neznám,“ reagovala Portová. Jako předsedkyni ji prý v úterý o změnách na kandidátce vedení strany vůbec neinformovalo.

„Je to eseróčko pana Martina Nejedlého a pana Vratislava Mynáře. Oni rozhodují o tom, kdo bude jednatelem, kdo bude společníkem nebo zaměstnancem,“ komentovala pro Právo Portová. Nejedlý je místopředsedou SPOZ a poradcem prezidenta Zemana. Mynář je kancléřem a zlínským lídrem SPOZ.

Ze strany Portová vystoupit nechce. A to přesto, že nezná ani svoji pozici na kandidátce. „Těžko mohu zahájit kampaň,“ řekla.

Reklama

Výběr článků

Načítám