Hlavní obsah

Krejčík: O Bartáka se rozvědka v souvislosti s korupcí v armádě nezajímala

Novinky, jas

Někdejší šéf vojenského zpravodajství Miroslav Krejčík, který ve čtvrtek vypovídal před poslanci branně bezpečnostního výboru o šetření korupce v armádních zakázkách, uvedl, že Martina Bartáka, který v inkriminované době působil coby náměstek ministryně obrany, rozvědka neprošetřovala. Krejčík to řekl ve vysílání České televize.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Martin Barták

Článek

Krejčík byl zbaven mlčenlivosti, aby mohl promluvit o možné korupci při nákupu vojenských tatrovek. [celá zpráva]

Právě v souvislosti s touto kauzou bylo zmiňováno i Bartákovo jméno. Barták, který je v současnosti coby náměstek ministra financí na neplacené dovolené, však podle Krejčíka nefiguroval v hledáčku vojenských zpravodajců.

"Já jsem nikdy ve své funkci ředitele nezaznamenal informace, které by vypovídaly o něčem, čemu říkáte vy korupce ve vztahu k této osobě. Čili pan exministr Barták nebyl osobou, která by byla předmětem našeho zájmu," odvětil Krejčík na dotaz ohledně možného Bartákova zapojení do prošetřovaných kauz.

Poslanci, před kterými Krejčík ve čtvrtek vypovídal, nakonec přijali usnesení, v němž vyzvali tehdejší lidoveckou ministryni a nynější místopředsedkyni Sněmovny Vlastu Parkanovou (nyní TOP 09) k odchodu z veřejných funkcí. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám