Hlavní obsah

Kopicová chválila po setkání s Fischerem svého protikandidáta Dürra

Novinky, ČTK, Jaroslav Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Miroslava Kopicová, která je kandidátkou ODS na ministryni školství, soudí, že i druhý z uchazečů o post ministra Jakub Dürr je schopen funkci zvládnout. Kopicová chválila svého protikandidáta po setkání s designovaným premiérem Janem Fischerem.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Exministryně školství Miroslava Kopicová si myslí, že její protikandidát pro funkci ministra školství Jakub Dürr je schopný funkci zvládnout.

Článek

Kopicová po setkání s Fischerem řekla, že Dürr, kterého nominovala Strana zelených, je "vhodný kandidát". Řekla také, že jej zná jako kompetentního odborníka, který měl doposud na ministerstvu školství na starosti agendu českého předsednictví EU.

Kopicová byla do Fischerova překlenovacího kabinetu nominována občanskými demokraty. Jako ministryně školství působila již v první vládě premiéra Topolánka.

"Dohodli jsme se, že si definitivně řekneme příští týden, já si nechala prostor pro své úvahy," uvedla Kopicová k tomu, zda dostala od Fischera nabídku na působení ve vládě.

S premiérem hovořila o prioritách ministerstva pro příští půlrok, vedle zdárného dokončení předsednictví by se nástupce ministra Ondřeje Lišky (SZ) měl podle ní věnovat zvlášť přípravě státních maturit a přípravě rozpočtu, který si vyžádá pozornost kvůli hospodářské krizi.

Kopicová je ředitelkou Národního vzdělávacího fondu. S novým premiérem hovořila také o penězích plynoucích do vědy a výzkumu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám