Hlavní obsah

Konzilium: Zdravotní stav prezidentovi neumožňuje naplno pracovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vedoucí konzilia ke zdravotnímu stavu prezidenta Miloše Zemana Tomáš Zima uvedl, že prezident je hospitalizován pro závažnou dekompenzaci chronického onemocnění, které vedlo k celkovému zhoršení jeho zdravotního stavu. Podle lékařů se nemůže naplno věnovat práci.

Lékařské konzilium ke zdravotnímu stavu prezidentaVideo: Aktu.cz

 
Článek

Stav hlavy státu se podařilo zlepšit, což umožnilo přesun prezidenta na standardní pokoj. I nadále musí být hospitalizován a nemůže se naplno věnovat pracovním povinnostem.

„Prezidentův stav i nadále vyžaduje hospitalizační péči a v tento moment mu neumožňuje věnovat se naplno pracovním povinnostem,” řekl Zima.

Nevypadalo to se mnou dobře, přiznal Zeman

Domácí

Prognóza je podle lékařů vzhledem k závažnému charakteru onemocnění nejistá.

„Charakter i manifestace základního onemocnění jsou jistě velmi závažné, upřesňování prognózy bude záviset na vývoji onemocnění, které je samo obtížně léčebně ovlivnitelné,” uvedl Zima, podle něhož vše závisí i na aktivní spolupráci pacienta.

Foto: Petr Horník, Právo

Prezident Miloš Zeman po příjezdu do ÚVN

Členové konzilia prezidenta osobně vyšetřili a seznámili se se zdravotní dokumentací od 26. 10. do 1. 11. Rovněž se shodli, že prezidentovi se dostává špičkové péče, a všichni vyslovili souhlas se stanovenými diagnózami i léčebnými postupy.

Vystrčil: Zbavení prezidenta pravomocí teď není na pořadu dne

Domácí

Zeman je v Ústřední vojenské nemocnici hospitalizován od 10. října. Ve čtvrtek byl z oddělení JIP přeložen na standardní rehabilitační pokoj.

Prezident dlouhodobě trpí neuropatií dolních končetin a cukrovkou. K současné hospitalizaci uvedl, že mu nechutná jíst a špatně tráví.

V pátek se telefonicky spojil s premiérem Andrejem Babišem (ANO) a poskytl krátký rozhovor v rádiu.

Zeman promluvil z nemocnice: Už jsem zcela normální. Fialovu vládu jmenuji co nejdříve

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám