Hlavní obsah

Konec náhradní dopravy. Stanice metra B Jinonice je po půl roce znovu otevřena

Novinky, ČTK, Nela Štefanová, čtk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ve stanici pražského metra B Jinonice začaly ve středu opět stavět vlakové soupravy. Pražský dopravní podnik (DPP) dokončil kompletní rekonstrukci stanice, do které zatékala voda. Stanice byla uzavřena od začátku letošního ledna, vlaky jí pouze projížděly.

Otevření stanice metra JinoniceVideo: Novinky

 
Článek

„Jsme rádi, že se otevření stanice Jinonice stihlo ještě před náporem na začátku podzimu, kdy začne škola. Nejen studenti Univerzity Karlovy, ale i obyvatelé Jinonic a okolí ji teď budou moci využívat bez problému. Otevření jsme stihli v termínu, neměli jsme žádný skluz,“ uvedla pražská primátorka Adriana Krnáčová (ANO).

Stanice metra Jinonice před rekonstrukcíVideo: Novinky

„Rekonstrukce byla nutná, protože jsme zaznamenali průsaky vody. Nebyly nijak masivní, šlo o zhruba 50 kubíků za hodinu, ale ohrožovalo nám to technologii. Veřejná část rekonstrukce trvala půl roku, dnes tedy otevíráme,“ řekl Novinkám generální ředitel DPP Martin Gillar.

Oprava ve stanici metra Jinonice Video: Lucie Fialová, Právo

Oprava vyšla zhruba na 145 miliónů korun. „Teď ve třetí etapě ještě doděláváme, ale vypadá to, že ještě něco ušetříme,” tvrdí Gillar.

V tuto chvíli se opravuje stanice metra Palmovka a také stanice na lince A Muzeum. „18. září přijde na řadu výměna eskalátorů na Andělu a poté totéž na stanici Náměstí Republiky, kde budeme celý jeden vstup do metra uzavírat,” dodal Gillar.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám