Hlavní obsah

Komunista Filip vypnul Kalouskovi mikrofon ve chvíli, kdy hájil hodnoty Západu

– Praha
Novinky, Václav Lang

Místopředseda Sněmovny Vojtěch Filip (KSČM) ve čtvrtek při řízení schůze vypnul Miroslavu Kalouskovi mikrofon u řečniště právě ve chvíli, kdy šéf poslanců TOP 09 mluvil o hájení západních křesťanských hodnot. Filip to vysvětlil tím, že Kalousek překročil časový limit stanovený pro faktickou poznámku. Kalousek i tak projev dokončil.

Miroslav Kalousek musel na jednání sněmovny křičet, vypnuli mu mikrofonyVideo: PSP ČR

 
Článek

Kalousek právě před poslanci obhajoval svůj dřívější projev o tom, že by se Česká republika měla přiklonit k Západu. Filip jej ale přerušil s tím, že přetahuje stanovený dvouminutový limit.

Když se Kalousek chystal projev dokončit, vypnul mu Filip mikrofon. „On mě vypnul,“ poznamenal Kalousek. „Tak já to řeknu dostatečně nahlas,“ konstatoval a chystal se pokračovat.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Ne, pane poslanče, přihlásil jste se k faktické poznámce, prosím, respektujte jednací řád,“ snažil se ho zastavit Filip.

Kalousek ale pokračoval v plamenném projevu i bez mikrofonu a téměř křikem dodal, že "se musíme bránit oligarchizaci - stalinskoputinskému režimu“.

Reklama

Výběr článků

Načítám