Hlavní obsah

Klausův projekt nebyl úspěšný, politici se jeho odchodu nediví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Podle politiků z ostatních stran nebyl projekt Trikolóra Václava Klause mladšího úspěšný a jeho odchodu z politiky se nediví. Ten totiž v úterý oznámil, že nemá energii a stranu do Sněmovních voleb v roce 2021 nepovede. Poslanci také doufají, že jeho odchod nebude znamenat politický restart jeho otce, exprezidenta Václava Klause.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Poslanec a zakladatel hnutí Trikolóra Václav Klaus ml.

Článek

„Politické aktivity pana Václava Klause mladšího jsem nikdy moc nesledoval a vzhledem k tomu, že jeho projekt nikdy nebyl moc úspěšný, se ani se jeho rozhodnutí nedivím,” napsal Novinkám v SMS šéf Pirátů Ivan Bartoš.

Václav Klaus ml. končí v politice

Domácí

Podobně to vidí i šéf lidovců Marian Jurečka. „Musím ocenit, že Vaclav Klaus ml. sebekriticky vyhodnotil, že jeho projekt Trikolory je neúspěšný a nemá v něm smysl pokračovat. Přeji mu v osobním životě, ať se mu daří,” uvedl.

Rozhodnutí naopak překvapilo šéfka poslaneckého klubu ANO Jaroslava Faltýnka. „Upřímně mě to překvapilo. Myslím si, že je to škoda. Měl jsem s ním korektní vztah,” řekl v úterý

„Já už ani neregistrovala, že ještě v politice je,” vyjádřila se pro Novinky zase šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Kdo ho vystřídá? 

Šéf hnutí STAN Vít Rakušan se pozastavil nad tím, zda důvodem pro jeho odchod není chystaný příchod někoho jiného. „S Václavem Klausem a jeho názory jsem nikdy nesouzněl. Upřímně: jeho odchod z politiky se mě osobně nijak nedotýká, v podstatě je mi to jedno,” napsal Novinkám.

Klaus ml.: Mandát si ponechám, půl roku už nebudu vyšilovat

Domácí

V souvislosti s hnutím Trikolóra se v minulosti mluvilo i o návratu jeho otce exprezidenta Václava Klause. Ten před několika týdny naopak kandidaturu do Sněmovních voleb nevyloučil.

„Doufám, že politický konec Václava Klause mladšího nebude znamenat zároveň politický restart Václava Klause staršího,” napsal Novinkám předseda poslaneckého klubu ČSSD Jan Chvojka.

Klaus volá po volebním spojení stran, které odmítají omezení kvůli koronaviru

Domácí

Klause ml. do politiky přivedl šéf ODS Petr Fiala. Do Sněmovny se také za občanské demokraty dostal. Kvůli názorovým neshodám byl ale v roce 2019 ze strany vyloučen a založil si vlastní hnutí. Fiala se k jeho odchodu zatím pro Novinky nevyjádřil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám