Hlavní obsah

Klause propustili z nemocnice

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Exprezident Václav Klaus byl v pátek propuštěn z Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN) ve Střešovicích, kde byl od úterý hospitalizován s vysokým tlakem.

Foto: Alice Štěrbová, ČTK

Bývalý prezident Václav Klaus hovoří s novináři před Ústřední vojenskou nemocnicí (ÚVN),

Článek

Brzké propuštění avizoval již ve čtvrtek Klausův mluvčí Petr Macinka s tím, že víkend by už měla bývalá hlava státu trávit doma. Při odjezdu Klaus uvedl, že se cítí dobře.

„Já myslím, že to je dobrý,” sdělil Klaus s úsměvem novinářům. „Měl jsem šíleně vysoký tlak a nějaké žaludeční komplikace,” dodal na vysvětlenou.

Osmdesátiletý Klaus strávil v nemocnici víkend a po pondělním propuštění byl v úterý ráno opět přijat do péče lékařů.

Václav Klaus je v nemocnici, trápí ho vysoký tlak

Domácí

Klaus výraznějšími zdravotními obtížemi netrpí. V roce 2008 prodělal operaci kyčelního kloubu, o čtyři roky později se podrobil chirurgickému zákroku kvůli šedému zákalu. Na konci letošního února onemocněl covidem-19.

„Když už jsem tady byl.“ Babiš navštívil v nemocnici oba prezidenty

Domácí

Klause ve čtvrtek do nemocnice přišel pozdravit premiér Andrej Babiš, který do Střešovic dorazil za rovněž hospitalizovaným současným prezidentem Milošem Zemanem. Ten je v nemocnici kvůli dehydrataci a únavě. Klaus Zemanovi při odjezdu popřál, „aby na tom byl obdobně dobře”.

Reklama

Výběr článků

Načítám