Hlavní obsah

„Když už jsem tady byl.“ Babiš navštívil v nemocnici oba prezidenty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Premiér Andrej Babiš (ANO) navštívil před polednem prezidenta Miloše Zemana v pražské Ústřední vojenské nemocnici. Zeman totiž trpí dehydratací a mírným vyčerpáním, vyšetření však podle webu Pražského hradu nezjistila žádné problémy, které by ho ohrožovaly na životě. Předseda vlády se setkal také s bývalým prezidentem Václavem Klausem, který je v ÚVN od úterý také, ale kvůli vysokému tlaku.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Premiér Andrej Babiš (ANO).

Článek

Babiš novinářům po návštěvě Zemana řekl, že ho chtěl vidět, protože se v médiích objevovaly různé „informace a dezinformace“.

„Pan prezident byl hospitalizován podle plánu. Hrad se k tomu nevyjadřoval až do doby, než byla (dokončena) vyšetření, a ta jsou v pořádku. Takže pan prezident je v pořádku a příští týden se vrátí normálně do práce,“ poznamenal.

Zeman je dehydrovaný a vyčerpaný, oznámil Hrad

Domácí

Zeman byl podle něj za návštěvu rád. Kromě zdravotního stavu mluvili i o aktuálních politických otázkách nebo o inflaci.

Premiér zároveň navštívil i bývalého prezidenta Klause. „Když už jsem tady byl, slyšel jsem, že i pan prezident Klaus je tady, tak ze slušnosti jsem ho šel pozdravit,“ komentoval schůzku.

Příjezd prezidenta Miloše Zemana do ÚVNVideo: Novinky

Na dotaz, jak se Klausovi vede, Babiš odpověděl, že myslí, že dobře. Mluvili o tom, co by měla dělat v souvislosti s inflací Česká národní banka, nebo o Evropské unii.

Hovořili také o blížícím se odchodu německé kancléřky Angely Merkelové z funkce. Podle Babiše je škoda, že končí. „Ona je ta, která chodila kolem stolu a dojednávala kompromisy,“ podotkl.

Klaus by měl být před víkendem z nemocnice doma, oznámil mluvčí

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám