Hlavní obsah

Klaus podepsal rozpočet

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prezident Václav Klaus v pátek podepsal zákon o státním rozpočtu pro rok 2011 a další dva zákony. Rozpočet schválila Sněmovna v polovině prosince a počítá pro příští rok se schodkem 135 miliard korun. O podpisu norem informoval Klausův mluvčí Radim Ochvat.

Foto: Petr Horník, Právo

Prezident Václav Klaus

Článek

Rozpočet byl schválen hlasy koalice, která do něj vpustila pouze dva pozměňovací návrhy. Ministerstvo dopravy dostane 100 miliónů korun na slevy na jízdné pro zdravotně handicapované a o miliardu si polepší i vysoké školy. [celá zpráva]

Příjmy státu by příští rok měly být ve výši 1 044 miliard korun a výdaje dosáhnou 1 179 miliard korun. Schodek 135 miliard představuje zhruba 4,6 procenta HDP.

Vedle rozpočtu podepsal prezident i novelu zákona o pobytu cizinců. Ta mimo jiné zavádí, že cizinci budou povinni sjednat si v ČR cestovní zdravotní pojištění pro pobyt delší než 90 dní.

Poslední podepsanou normou je novela krizového zákona. Podle ní nebude stát muset obcím platit náklady spojené s přípravou na řešení živelních katastrof. To požadovali senátoři, jejich pozměňovací návrh však Sněmovna v tomto týdnu přehlasovala.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám