Hlavní obsah

Klaus označil soud s Bártou za absurdní reality show ničící politický systém

Právo, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Prezident Václav Klaus ve středu označil soudní řízení se šéfem poslanců VV Vítem Bártou a bývalým prvním místopředsedou VV Jaroslavem Škárkou za absurdní reality show. Ostře sledované soudní řízení má podle hlavy státu ničivé dopady na politický systém v ČR.

Foto: Petr Horník, Právo

Prezident Václav Klaus při představení své nejnovější knihy Rok devátý

Článek

Klaus se k soudu s Bártou a Škárkou vyjádřil na dotaz Práva na tiskové konferenci pořádané na Hradě u příležitosti představení nové knihy Rok devátý, která zachycuje uplynulých dvanáct měsíců působení prezidenta. Podle Klause je soud absurdní reality show v přímém přenosu, do které se plete vše možné i nemožné, vše mající souvislost s potenciální trestnou činností i obecnou politikou.

„Všiml jsem si nadpisu, že paní Kočí řekla, že všechna referenda Věcí veřejných byla zmanipulovaná. Myslím, že to jsou věci, které nejsou předmětem soudního sporu. To z toho dělá tu podle mého absurdní reality show,“ řekl Klaus, který varoval před dopady soudního řízení.

O soudu čtu jen titulky

„V každém případě je to ničivý prvek vůči politickému systému v ČR, je to věc nesmírně riskantní a nás v každém případě všechny dohromady zásadním způsobem poškozující,“ varoval Klaus.

Prezident se přitom vyjádřil i k obsáhlému zpravodajství o průběhu soudu v médiích. Uvedl, že zaznamenává titulky, ale více se celým stranám o soudním řízení v tisku nevěnuje.

„Nepochybně ten soudní spor není možné nevnímat, protože tady je před našima očima. Ale že by mě napadlo, že bych si v novinách, třeba ve vašem dnešním Právu, které jsem prolistoval pozorně, že bych si přečetl něco jiného než nadpisy o této akci, to opravdu ne. Čili ty celé stránky mě opravdu neinteresují a nezajímají,“ poznamenal prezident.

Reklama

Výběr článků

Načítám