Hlavní obsah

Klaus má dalšího přeběhlíka. Exposlanec Patera v ODS končí

– Karlovy Vary
Právo, vor

Bývalý karlovarský poslanec ODS Miloš Patera vystoupil ze strany a chce zamířit k politickému uskupení, které by vedl bývalý prezident Václav Klaus.

Článek

„Dospěl jsem k rozhodnutí opustit řady Občanské demokratické strany,“ uvedl Patera v emailu, který rozeslal médiím. Skončit chce oficiálně ve středu 28. srpna.

„Že se nejednalo o rozhodnutí jednoduché, nemusím vysvětlovat, poněvadž dvacet let spojených s ODS pro mě hodně znamenalo. Jelikož se však blíží volby do Poslanecké sněmovny a člověk by se měl chovat tak, aby slova a činy byly v jednotě, nezbylo mi nic jiného,“ vysvětluje Patera své rozhodnutí s tím, že v politice končit nehodlá.

„Jedním ze subjektů, který by mi mohl otevřít cestu k práci pro tradiční pravicovou politiku, je uskupení vedené panem Václavem Klausem. Jeho osoba a celoživotní postoje jsou pro mě zárukou toho, že s politikou prováděnou jeho případným uskupením budu moci ztotožnit,“ dodal Patera, který byl zvolen poslancem v letech 2002 a 2006.

Před třemi roky mandát neobhájil a přeskočil ho ze čtvrtého místa bývalý starosta Ostrova a stávající karlovarský lídr ODS pro sněmovní volby Jan Bureš.

Reklama

Výběr článků

Načítám