Hlavní obsah

Kdo lže o schůzce u Zemana, musí odejít, tvrdí Chovanec

Novinky, jas

Místopředseda ČSSD a plzeňský hejtman Milan Chovanec ve středu odmítl popsat detaily schůzky, která se v sobotu měla odehrát mezi členy strany a prezidentem Milošem Zemanem. Trvá nicméně na to, že člověk, který o schůzce lže, nemůže zůstat ve vedení ČSSD. Schůzku za fámu stále označuje první místopředseda Michal Hašek.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Bohuslav Sobotka a Milan Chovanec (vpravo) na tiskové konferenci

Článek

Chovanec sobotní schůzku potvrdil s tím, že detaily sdělí na čtvrtečním jednání předsednictva strany. Po jednání s předsedou ČSSD Bohuslavem Sobotkou odmítl potvrdit, kdo se schůzky účastnil a zda ji organizoval Hašek.

"Buď lžu já, nebo pan Hašek," uvedl Chovanec.

Reakce Michala Haška na Chovancovo potvrzení schůzky v Lánech Video: Česká televize ČT24

V neděli předsednictvo ČSSD vyzvalo Sobotku k odchodu z čela strany a vyřadilo jej z týmu, který měl za stranu jednat s potenciálními koaličními partnery.

Vyjednávací tým se v úterý rozpadl a Chovanec označil nedělní usnesení předsednictva za „zkonzumované” a nešťastné. Strana podle něj potřebuje katarzi, která musí ukončit rozpolcenost trvající poslední tři roky.

„Jsem rád, že tento proces započal,” uvedl Chovanec, podle nějž by si mělo vedení na mimořádném sjezdu obnovit mandát, aby bylo jasné, že má podporu členů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám