Hlavní obsah

Kde v Praze sledovat novoroční ohňostroj a videomapping

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na ohňostroj i videomapping se na Nový rok mohou těšit obyvatelé i návštěvníci metropole. Zatímco pyrotechnická show proběhne ve středu jednorázově, videomapping bude možné zhlédnout opakovaně.

Foto: Novinky

Národní muzeum

Článek

Hlavní město se pod vedením koalice Pirátů, Spojených sil pro Prahu a uskupení Praha sobě rozhodlo s ohledem na životní prostředí a zvířata upustit od klasického novoročního ohňostroje a nahradí jej videomappingem, který se bude promítat na budovu Národního muzea na Václavském náměstí.

Promítání se uskuteční 1. ledna v 18:15, 19:15 a 20:15. Policie bude přitom krátkodobě omezovat či odklánět dopravu ve Wilsonově ulici. Mezi 17. a 21. hodinou bude řidičům zapovězen vjezd do horní části Václavského náměstí.

Místo ohňostroje uspořádá Praha novoroční videomapping na Národním muzeu

Domácí

Vedle videomappingu se uskuteční od 18 hodin rovněž ohňostroj, který pořádá Praha 2 ve spolupráci se spolkem Ohňostroj pro Prahu. Pyrotechnika bude odpalována z bastionu nad parkem Folimanka v nuselském údolí. Tematicky bude světelná show věnována zemřelým osobnostem uplynulého roku.

Novoroční ohňostroj Prahy 2 vzpomene na Gotta a další zesnulé osobnosti

Domácí

Organizátoři doporučují sledovat ohňostroj z Vyšehradu a z prostor před Kongresovým centrem, kde by mělo být zajištěno ozvučení. Organizátoři z bezpečnostních důvodů nedoporučují sledování show z Nuselského mostu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám