Hlavní obsah

Kateřina Zemanová: Informovaní mladí voliči přecházejí k mému otci

Novinky, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kateřina Zemanová, která pomáhá svému otci Miloši Zemanovi v prezidentské kampani, tvrdí, že pro mladé lidi bylo vhodit hlas Karlu Schwarzenbergovi trendem. Za důležitou proto považuje informovanost. Zemanová v rozhovoru pro Novinky.cz tvrdí, že mladí voliči, kteří si zjistili informace o jejím otci, přešli na jeho stranu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kateřina Zemanová a Miloš Zeman

Článek

Jak si vysvětlujete, že tolik mladých lidí, vašich vrstevníků, volilo v prvním kole Karla Schwarzenberga?

U mladých je trend volit pana Schwarzenberga. Překvapuje mě a mrzí, že si ovšem většina z nich nezjišťuje informace. Když se jich zeptáte, proč volí pana Schwarzenberga, většina ani neodpoví, protože neví. Jde skutečně o jakýsi trend.

Myslíte, že se vašemu otci podaří mladé voliče přilákat na svou stranu?

Ano, už teď se i na sociálních sítích objevují skupiny na jeho podporu, lidé se hodně k tátovi hlásí. Když si našli informace, tak zjistili, že právě mého otce by chtěli za prezidenta. Což mě strašně moc těší. Je dobře, že když si mladí zjistili informace o tátovi, tak spíše přecházejí a v druhém kole chtějí volit jeho.

Už máte jakým způsobem promyšlenu svou pomoc otci ve volební kampani?

Myslím si, že se osvědčilo, jak jsem se zapojila v kampani pro první kolo. Budu otce podporovat, objevovat se po jeho boku. Ráda bych s ním byla pokud možno na každém kroku.

Věříte ve vítězství svého otce v ostře sledovaném duelu s Karlem Schwarzenbergem?

Podporovatelé prezidentských kandidátů

Významné osobnosti vyjádřily podporu prezidentským kandidátům. Podívejte se, kdo koho podporuje: 

Určitě. Všichni, celý volební tým, děláme vše pro to, aby to tatínek vyhrál.

Reklama

Výběr článků

Načítám