Hlavní obsah

Karlovarský kraj se vrátil do 5. stupně. Zlínský je na stupni 3

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoliv index protiepidemického systému (PES) se celorepublikově drží na úrovni 70 bodů, které odpovídají čtvrtému stupni, v Karlovarském kraji se v úterý situace zhoršila a index se tam vyhoupl na úroveň pátého stupně. Zlínský kraj se naopak nadále nachází na úrovni stupně tři.

Článek

V Karlovarském kraji se index zvýšil o tři body z pondělních 73 na 76. Ve Zlínském kraji je na úrovni 60 bodů. Ostatní kraje se drží na úrovni čtvrtého stupně s indexem mezi 63 a 73 body.

Index rizika se na úrovni čtvrtého stupně drží již šest dnů. Ačkoliv po sedmi dnech by podle vládního manuálu bylo možné uvažovat o přechodu země do čtvrtého stupně, kabinet se vlastními pravidly řídit nehodlá.

Rozvolňovat se teď nebude, shodli se ministři. Chtějí pro něj další kritérium

Koronavirus

Podle pondělního vyjádření vicepremiéra a ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) bude rozvolnění možné až v době, kdy se uvolní lůžka v nemocnicích a bude přibývat nejvíce 1000 až 2000 případů covidu-19 denně. Za pondělí přibylo 7590 potvrzených případů.

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) pro změnu podmínil přechod do čtvrtého stupně počtem hospitalizovaných do 3000 osob. Momentálně je v nemocnicích v souvislosti s covidem 6666 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám