Hlavní obsah

Karel Gott od Zemana dostane vyšší státní vyznamenání

Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman připustil, že Karlu Gottovi udělí vyšší státní vyznamenání, než jaké zpěvák už dříve dostal. Učiní tak ale asi až příští rok. Gottovi udělil tehdejší prezident Václav Klaus v roce 2009 medaili Za zásluhy I. stupně.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Karel Gott na snímku z roku 2018

Článek

Zeman to uvedl na dotaz novinářů při své návštěvě Srbska. Dodal, že měl letos s Gottem domluvenou schůzku v Lánech.

„Pak do toho ale přišla zpráva, že má zápal plic. No a když se uzdravil, tak bohužel je teď další zpráva,” uvedl. Čtvrtečnímu deníku Blesk Gott řekl, že trpí akutní leukémií.

„I vaším prostřednictvím mu mohu popřát, aby bojoval, protože podlehnout nemoci je vždy snadné a bojovat s nemocí někdy vyjde, někdy nevyjde, ale vždycky se to má zkusit,” řekl Zeman.

Na dotaz, zda zváží udělení vyššího státního vyznamenání, než jaké umělci v roce 2009 udělil Klaus, Zeman odpověděl, že s tím bude muset něco udělat. „Ale nejspíš až příští rok. Teď už je ten seznam uzavřený,” řekl.

Objevila se porucha krvetvorby

Zpěvák Blesku řekl, že podstupuje ambulantní léčbu ve Všeobecné nemocnici v Praze. „Zhruba před rokem a půl se u mě objevila porucha krvetvorby v podobě myelodysplastického syndromu,” řekl Gott a doplnil, že i přes několik druhů léčby přešlo toto onemocnění v uplynulých měsících v akutní leukémii.

O svém zdravotním stavu se rozhodl informovat po přímém dotazu deníku na jeho zdraví.

„Nechtěl jsem vás zatěžovat svými problémy, nejsem ten, který by o svém soukromí, zvláště zdraví, veřejně sám mluvil a nechával se tak litovat. Se svou nemocí jsem se chtěl díky špičkovému týmu prof. Trněného vypořádat sám, po boku své manželky a mých nejbližších,” sdělil na svém Facebooku Gott.

Na sociální síti tak rozesmutnil všechny své fanoušky a přátele. Ti mu však přejí hlavně hodně zdraví, sílu a vůli se nemoci vzepřít. Mimo fanoušky mu přejí hodně zdraví i jeho kolegové z branže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám