Hlavní obsah

Kalousek: Nízká účast ohrožuje demokracii

Právo, trj

Podle šéfa TOP 09 Miroslava Kalouska je zřejmé, že senátní volby nejsou v zájmu veřejnosti. „Marně přemýšlíme, jak to vylepšit,“ řekl Kalousek, který blahopřál zjevnému vítězi, KDU-ČSL. Podle něho se ukázalo, co při „nízké volební účasti znamená široká a věrná členská základna“.

Miroslav Kalousek komentuje volební účastVideo: Novinky

 
Článek

„Nízká volební účast je něco, co demokracii ohrožuje, demokracie je příliš drahá na to, abychom to jen tak nechali být,“ uvedl šéf TOP 09.

TOP 09 v koalici se STAN obhájila dva mandáty - Jiřího Růžičku v Praze 6 a Tomáše Czernina na Jičínsku, do Senátu se dostali tři další lidé, které podporovala. Výsledek pro TOP 09 byl tedy lepší než před týdnem v krajských volbách.

„Neřekl bych, že je to náplast, to je asi špatné slovo. Dopadlo to mnohem lépe než před týdnem. TOP 09 je mnohem silnější na celostátní scéně než na té regionální. Máme dohánět v regionech,“ řekl šéf TOP 09 Miroslav Kalousek.

Kritizoval také tři středočeské zastupitele, kteří nechtějí poslechnout názor strany při sestavování koalice. Uvedl, že stále doufá, že si svůj postoj rozmyslí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám