Hlavní obsah

Jsem už na pokraji sil, řekl majitel otevřené restaurace. A policie dorazila

Novinky, leb, alt, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Velkou podporu místních obyvatel cítí majitel pivovaru Malý Janek Jiří Janeček, který svou restauraci v Jincích nechal ve středu otevřenou i po 20:00, ač by podle nařízení vlády měla zavřít. Restaurace byla i po osmé plná lidí, zůstalo jich asi 50. Po půl deváté dorazila policie.

Policie zasáhla v restauraci v Jincích na PříbramskuVideo: Novinky

 
Článek

„Nezavřeme v osm, ale až v deset, ale je to spíš na protest nesmyslným vládním opatřením. Všechna opatření jsme dodržovali, ale už jsme na pokraji fyzických, psychických a hlavně finančních sil,“ řekl Novinkám Janeček.

Lidé, kteří přišli, počítají s pokutou. „Jsem připraven na to, že dostanu pokutu. Nesouhlasím se zkrácením doby, nemyslím, že ty dvě hodiny jsou nějaký rozdíl,“ řekl Novinkám jeden z návštěvníků.

Pokutu očekává i Janeček. Doufá, že nebude likvidační.

Otevřená restaurace v Jincích.Video: Novinky

Lidé plánovali být v podniku až do zavíračky ve 22:00 a počítali s tím, že policie přijde.

To se také stalo. Policisté šli dovnitř, postupně zjišťovali totožnost jednotlivých návštěvníků a pak je posílali ven. Ti, kteří měli na stole jídlo, mohli v klidu dojíst. Podle hostů se policisté chovali slušně. Vzali si osobní údaje a informovali návštěvníky, že je kontaktuje hygiena.

Všichni hosté odešli zhruba kolem deváté.

Pákou na hospodské je pohrůžka 48 hodinami za mřížemi, tvrdí Zaorálek. Policie to odmítá

Domácí

Právě Janeček byl iniciátorem akce, jež přesvědčila i ostatní podniky v Česku, aby zůstaly otevřené. S mohutnou podporou se setkala například v Teplicích a okolí. Několik podniků zůstalo otevřených i v Praze. Všechny počítaly s tím, že u nich zasáhne policie. To se stalo například v restauraci Šeberov v Praze, která odmítala zůstat zavřená už v předchozích dnech.

Vláda nechala restaurace otevřené jen do 20:00, současně řekla, že stát nemá momentálně žádné páky, jak právnické osoby za porušení nařízení pokutovat.

Havlíček navrhoval, aby se zavíralo v devět

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám