Hlavní obsah

Jsem smutný, je to pokus očernit mé prezidentování, řekl Klaus

– Praha • Aktualizováno
Novinky, val

Prezident Václav Klaus při představování své knihy Rok desátý uvedl, že je smutný z toho, kam klesla politika v souvislosti s žalobou na jeho údajnou velezradu. Dodal, že žaloba je dílem jisté skupiny lidí, která má za cíl očernit jeho prezidentské období.

Václav Klaus o žalobě senátorůVideo: Novinky

 
Článek

„Jsem smutný z toho, kam mohla naše politika klesnout. Jak je možné, že se politický střet převádí do této roviny, kam politický střet a odlišnost názorů nepatří,“ položil Klaus řečnickou otázku. Pondělní rozhodnutí Senátu označil za „poslední kapku, kdy ten hrnec začíná přetékat“.

„Že je to politický souboj a politický záměr a pokus očernit mé prezidentské období od jisté skupiny lidí, je evidentní,“ dodal. Sám je prý přesvědčen o tom, že v senátorské žalobě nejde ani tak o jeho skutečné činy.

Končící prezident rovněž prozradil, že se zúčastní středečního jednání vlády. „Je patřičné, aby se prezident republiky s vládou setkal, takže tam zítra ráno rád přijdu,“ uvedl s tím, že se však nehodlá účastnit věcného jednání.

Klaus podotkl, že se mu v posledních dnech na Hradě hromadí děkovné dopisy od hlav ostatních států. Naposledy se s ním prý takto rozloučili například čínský a turecký prezident. „K těmto lidem ta včerejší věc (schválení žaloby pro velezradu) ještě nedoletěla,“ poznamenal.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám