Hlavní obsah

Jdu do toho, řekl teď už prý vážně Škromach o prezidentské kandidatuře

Právo, mh

Nejdřív spíše jako recesi, nyní už zcela vážně. Tak bere svoji možnou kandidaturu na prezidentský post místopředseda Senátu Zdeněk Škromach (ČSSD). Uvedl to v Brně na stranické tiskové konferenci.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Místopředseda Senátu Zdeněk Škromach (ČSSD)

Článek

Škromach prohlásil, že podle jeho předpokladu proběhne příští nominace ČSSD na post prezidenta na základě rozhodnutí široké členské základny.

„Pokud si to členská základna podle našeho referenda v zásadě přeje, je potřeba dopředu signalizovat, že se budu ucházet o to, abych podporu sociální demokracie získal. Zpočátku jsem to bral jako recesi, ale nyní po některých ohlasech beru kandidaturu vážně, byť je zatím na to ještě brzy,“ prohlásil Škromach.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Zároveň však dodal, že se ještě nedá mluvit o nějaké kampani. „Případ pana Fischera (neúspěšného prezidentského kandidáta Jana Fischera, pozn. red.) je odrazujícím příkladem, kdy kampaň začala příliš brzo, kdy dech došel těsně před páskou a do čela se dostali jiní,“ dodal Škromach.

Škromach má dlouhodobě blízko k stávajícímu prezidentovi Miloši Zemanovi. Ten nastoupil do funkce v březnu 2013. Jeho první funkční období skončí v roce 2018.

Anketa

Líbil by se vám Zdeněk Škromach jako prezident?
Ano
4,8 %
Ne
95,2 %
Celkem hlasovalo 17071 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám