Hlavní obsah

Já a mluvčí Zemana? S chutí bych se zasmál, reaguje Moravec na výpad z Hradu

Moderátor České televize Václav Moravec se v úterý na Twitteru ohradil proti kritice ze strany šéfa Kanceláře prezidenta republiky (KPR) Vratislava Mynáře a obvinil Hrad ze zastrašování. Mynář se dopisem obrátil na šéfa České televize, v němž Moravce obviňuje ze šíření dezinformací. Moravec také odmítl, že by se ucházel o post hradního mluvčího, jak tvrdil Mynář.

Foto: Milan Malíček, Právo

Moderátor Václav Moravec (archivní foto)

Článek

Mynář, který Českou televizi kritizuje opakovaně, v dopise publikovaném na hradním webu kritizoval Moravce za to, jak si počíná ve svém nedělním pořadu Otázky.

„Bez jakéhokoliv faktického podkladu se o sobě ve veřejnoprávní televizi z úst tohoto člověka dozvídám, že jsem mafián, bezpečnostní hrozbou pro náš stát, že prezident republiky je lhář a mí kolegové stojí za různým ‚rozkrádáním‘,“ stěžoval si mimo jiné.

Sám to pak přičetl údajné Moravcově zhrzenosti, když tvrdil, že v roce 2013 po odchodu Zemanovy první tiskové mluvčí Hany Burianové prý Moravec projevil o tento post zájem, ovšem získal ho Jiří Ovčáček.

„S chutí bych se totální absurditě zasmál, pokud by nebyla k pláči. Šíření dezinformací z Hradu se však stalo normou. Zoufalé dopisy hradních úředníků mají za cíl odvádět pozornost a zakrývat skutečné problémy KPR (např. hospodářskou kriminalitu, bezpečnostní rizika aj.),“ uvedl Moravec na Twitteru.

Postup Hradu moderátor označil za zastrašování. „Aby bylo jasno: o žádné místo na Hradě, ani v jeho okolí, ani v KPR, ani v Osvětimanech jsem se nikdy neucházel a ucházet nebudu,“ doplnil s tím, že dál již odmítá řešit „hlouposti“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám