Hlavní obsah

Internetové stránky na hubnutí doporučují pervitin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČR

Protidrogová centrála šetří, zda autor internetových stránek Intermitentní hubnutí nenapomáhá šíření toxikomanie. V návodu na hubnutí totiž autor doporučuje, aby lidé hladověli a proti slabosti použili amfetaminy jako fenmetrazin, efedrin, pervitin. Uvedla to ve středu TV Nova.

Článek

Právě tyto látky ovšem patří mezi návykové drogy a jejich výroba a šíření je stíhána. Navíc metody hubnutí, které jsou na stránkách zveřejněny, jsou podle odborníků zdraví nebezpečné.

Na stránkách, jejichž autorem je muž používající jméno Dalimil Dobrota, je doporučena drastická metoda, kdy lidé nejedí déle než 21 dní. Poté následuje období hladovění v délce 4 až 31 dní. Přitom zejména mladé dívky ve vývoji pořebují jíst pravidleně a v dostatečném množství. Podle stránek intermitentni-hubnuti.cz však tento způsob hubnutí prodlužuje život o 150 procent.

Autor metody také doporučoval celostní medicínu nebo meditace a varoval před dalšími metodami alternativní medicíny, jako je homeopatie, i před přípravky slibujícími rychlé účinky. Jejich výrobci i lékárníci na nich chtějí prý jen vydělat. Útočil i na většinu lékařů, neboť prý nepatří k typům, kteří chtějí pomáhat lidem.

Podle televize Nova autor stránek bydlí v Ostravě, ale štábu neotevíral.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám