Hlavní obsah

Hrad už zná jméno nového amerického velvyslance

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Prezident Václav Klaus již zná jméno nového amerického velvyslance v České republice. Jméno nemůže být s ohledem na protokol zveřejněno. Klaus to uvedl na tiskové konferenci po odjezdu amerického prezidenta. Na Hrad dorazila i žádost o jmenování.

Článek

Budoucí zastupitel byl prý součástí delegace amerického prezidenta Baracka Obamy. Podle informací serveru Euro.cz, který se odvolává na diplomatické zdroje, by jím měl být expert na etiku Norman Eisen.

Prezident uvedl, že právě na téma velvyslance s americkým protějškem ve čtvrtek obšírně hovořil. "A usmíval jsem se, když devět hodin na to jsme dostali návrh budoucího velvyslance," uvedl v pátek Klaus.

Brzké obsazení amerického zastupitelského úřadu v ČR avizovala již ve čtvrtek americká ministryně zahraničí Hillary Clintonová. [celá zpráva]

Místo je již více než rok prázdné a americkou diplomatickou misi vede diplomatka na nižší úrovni chargé d´affaires Mary Thompsonová. Velvyslanec v Praze chybí od loňského ledna, kdy odjel Richard Graber.

Klaus proběhlé události označil za velmi úspěšné. "Hodnotíme to tak my i oba prezidenti, kteří tady byli, a myslím, že to hodnotí i světový tisk," uvedl český prezident.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám