Hlavní obsah

Hrad se distancoval od poradce Payna a jeho slov o návratu Klause do ODS

Právo, Jan Martinek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident Václav Klaus se distancoval od slov svého externího poradce Jiřího Payna (Svobodní). Médiím to v oficiálním prohlášení napsal tiskový mluvčí Hradu Radim Ochvat.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Prezident Václav Klaus

Článek

„Pan Jiří Payne působí v KPR (Kancelář prezidenta republiky pozn. red) na částečný úvazek jako poradce v Politickém odboru řízeném panem Ladislavem Jaklem. Do přímého kontaktu s prezidentem, stejně jako ostatní externí pracovníci tohoto odboru, nepřichází. Názory a výroky pana Payna je proto nutné považovat za jeho osobní postoje a hodnocení, které názory a postoje prezidenta republiky nevyjadřují,“ stojí v prohlášení.

Hrad tak reagoval na slova Jiřího Payna, který komentoval prezidentův možný návrat do ODS. Payne řekl, že taková situace je nereálná.

„Představa, že by šel znovu kandidovat do čela ODS, neodpovídá realitě,“ řekl v úterý Payne v České televizi. Argumentoval, že nový, silný lídr by mohl překážet „kmotrům“ ODS. [celá zpráva]

Payne: Za prezidenta jsem nemluvil

Payne ve středu odmítl, že by mluvil za prezidenta Václava Klause a celou situaci označil za nedorozumění. „Já jsem jen popisoval, že v ODS je taková situace, že mnoha lidem by se jeho návrat nelíbil. Ani náznakem jsem nemluvil jménem prezidenta, o to jsem se nikdy nepokoušel. Mluvím vždy jen za sebe,“ řekl Právu Payne.

„Pokud vznikl takový dojem, že mluvím za prezidenta, tak to se strašně omlouvám, to jsem samozřejmě neměl v úmyslu,“ dodal Payne, který si o tomto „nedorozumění“ bude chtít na Hradě promluvit.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám