Hlavní obsah

Hledá se komparz? Hrad zve na 28. října i bývalé poslance

Novinky, Barbora Zpěváčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Hrad začal řešit, co udělá s prázdnými místy během páteční recepce při příležitosti státního svátku. Někteří politici totiž hradní oslavy bojkotují kvůli kauze nevyznamenání Jiřího Bradyho. Kancelář prezidenta republiky chce místa zaplnit například bývalými poslanci.

Foto: Jan Husák

Pozvánka pro exposlance TOP 09 Jana Husáka na slavnostní recepci na Pražském hradě u příležitosti státního svátku 28. října

Článek

Upozornil na to bývalý poslanec TOP 09 Jan Husák. „Na to, že včera pan Ovčáček pronesl, že už žádné pozvánky nerozesílají, tak mně, jakožto bývalému poslanci, dnes přišlo toto,“ napsal v úterý na Facebook.

Připojil fotografii pozvánky na recepci pořádanou u příležitosti státního svátku. Nejde tedy o samotný ceremoniál ve Vladislavském sále, nýbrž o následné setkání ve Španělském sále a přilehlých prostorách. Z razítka na obálce také vyplývá, že pozvání bylo odesláno už minulý pátek.

Husák nicméně podotkl, že taková pozvánka mu nepřišla od doby, co není členem Poslanecké sněmovny, což jsou už tři roky. Dopis navíc dostal čtyři dny před ceremoniálem.

„Byl jsem z toho překvapen, je to dost podivné. Celá ta situace je naprosto trapná, nedůstojná a nedůvěryhodná,“ sdělil Husák Novinkám. „Já samozřejmě pozvání nepřijímám, ale je smutné, že se na takovou státní akci hledá komparz, kde se dá,“ dodal.

Ovčáček: Abyste se měli na co hloupě ptát

Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček Novinkám na dotaz, proč najednou Hrad zve bývalé poslance, odpověděl, že tím chtějí novinářům umožnit pokládat hloupé otázky.

Ovčáček: Nemáme obavu, že bychom měli řady prázdných židlíVideo: Václav Toman, Novinky

Pátečních oslav na Hradě se kvůli kauze ohledně Jiřího Bradyho neúčastní řada politiků. [celá zpráva]

Související téma:

Foto: Poslanecká sněmovna ČR, Novinky

Jan Husák

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám