Hlavní obsah

Hejtman Josef Novotný rezignuje

Právo, vor
Karlovy Vary
Aktualizováno

Karlovarský hejtman Josef Novotný (ČSSD), který je zároveň poslancem, ve čtvrtek ráno oznámil na jednání krajského zastupitelstva svoji rezignaci na funkci k 11. únoru příštího roku. Mandát poslance si ponechá.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Karlovarský hejtman Josef Novotný (ČSSD)

Článek

„Rád bych ale zůstal pracovat v koaliční radě, třeba jako neuvolněný radní,“ uvedl Novotný, než poděkoval zastupitelům za spolupráci.

Novotný vysvětlil, že na svou funkci rezignuje kvůli tomu, že ztratil podporu svých stranických kolegů na Karlovarsku. V polovině listopadu totiž karlovarská okresní konference Novotného vyzvala, aby se rozhodl, zda zůstane ve funkci poslance nebo hejtmana. Novotný na to ve čtvrtek reagoval oznámením rezignace na post prvního muže v kraji.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

O Novotného nástupci není rozhodnuto. ČSSD o tom bude s největší pravděpodobností jednat v sobotu 13. prosince na krajské konferenci v Novém Sedle na Sokolovsku.

O post hejtmana se ale hlásí rovněž koaliční partner soc. dem. komunisté. Ti totiž poslední krajské volby před dvěma lety vyhráli. Při koaličních jednání ale ustoupili soc. dem. a místo hejtmana nechali pro další volební období Novotnému. Kandidátkou KSČM na post hejtmana je stávající první náměstkyně Eva Valjentová.

Novotný patřil do čtveřice hejtmanů, kteří byli loni zvoleni do Poslanecké sněmovny, načež je premiér Bohuslav Sobotka vyzval, aby se jedné z funkcí vzdali. Michal Hašek a Jiří Zimola svůj poslanecký mandát složili, ponechává si jej hejtman Vysočiny Jiří Běhounek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám